Вибираємо піч-камін
В даний час, на ринку печей та камінів в Україні, спостерігається величезний вибір та різноманітність як виробників так і моделей, варіанти дизайну, не залишать нікого байдужим і кожен бажаючий знайде для себе саме той варіант, який ідеально впишеться у його інтер'єр.
Якщо камінну топку ставлять, більше з естетичних міркувань, не розглядаючи як основне джерело тепла, окремо-стояча піч, покликана в першу чергу для щоденного використання в холодну пору.
Сучасні печі-каміни поєднують у собі тепло і красу, що тішить око. Нині дедалі більше людей схиляються до дров'яного опалення, особливо з огляду на ситуацію з нестабільною електрикою. Вони автономні, у роботі їм не потрібен ні газ ні електрика, лише дрова (про них ми поговоримо в окремій статті).
ККД печей становить до 80%, що є дуже гідним показником тепловіддачі та економією твердого палива, благо дрова коштують не так вже й дорого зараз. Установка печі-каміна не складна, достатньо підвести до димаря. Але роботи з встановлення димаря та печі, повинен робити лише фахівець монтажник або людина, яка розуміє, що він робить, правила пожежної безпеки, ніхто не скасовував.
Печі бувають двох типів матеріалу. Це чавунні печі та сталеві. Давайте коротко їх розглянемо.
Чавунна піч має більшу вагу, остигає довше, довговічніше, через свою термостійкість, здатні опалити великі за обсягом приміщення.
Але печі з чавуну в свою чергу, довше нагріваються і як правило дешевше сталевої печі.
Сталеві печі, як правило, менше служать, гірше тримають тепло. Їхній основний функціонал - швидко набрати температуру, через залізний корпус, тепловіддача в моменті вище, ніж у чавунної печі. Сталеву піч не варто використовувати у режимі горіння 24/7.
Різні виробники, такі як THORMA, KRATKI, INVICTA, використовують вогнетривкий матеріал (вермикуліт, шамотну глину, термобетон) всередині камери топки, для захисту самої топки, збільшуючи її довговічність, тепло більше віддається через скло, ніж від корпусу. Поліни згоряють практично до кінця, залишаючи мінімум попелу після себе, що дуже зручно для користувача.
Потужність печі в середньому може бути від 5 до 18 квт. Зазвичай вважають 1кВт -10 квадратних метрів площі обігріву. Завжди беріть піч із невеликим запасом 20-30%. Ваша піч не працюватиме по максимуму, збільшуючи свою довговічність у роботі.
Функціонал печей також різноманітний. Піч-Камін може бути з водяним контуром, який Ви легко підключите до своєї системи опалення. Чавунні конфорки зверху печі, цей вид варто розглядати, якщо стоїть завдання приготування або розігріву їжі.
Скло в дверцятах( у деяких моделях, скло може бути значних розмірів) дозволить спостерігати всю красу процесу горіння дров, надаючи незабутній затишок у будинку та атмосферу!
Печі також розрізняються за розташуванням. Вони можуть бути як підлогові, на 4-х ніжках або на одній (вертикальні). Пристінні – такі печі, розташовані безпосередньо впритул до стіни. Кутові - встановлюються безпосередньо в кут, скло так само кутове.
Підсумовуючи вище сказане, вибір печі питання відповідальне і дуже серйозне. Потрібно враховувати багато факторів: об'єм приміщення, функціонал печі, місце розташування, димар і т.д. Знайти відповіді на всі ці питання, з радістю допоможуть фахівці компанії «ТеплоКіт», допоможуть підібрати оптимальний варіант печі, за ціною та якістю, для Вашої оселі.
- Біокаміни – прикраса будинку!Біокаміни –це справжній винахід людства! Вони мають різний розмір, поставити такий прилад можна у будь якому місці і поставити у саду або будинку, вмонтувати в нішу, або ж просто повісити на стіну.
- Небагато слів про дроваПридбати топку чи піч - це пів діла, якщо не враховувати декілька нюансів, ви можете не оцінити всі можливості Вашого опалювального приладу. Одним із таких важливих нюансів є вибір дров, їх підготовка до використання та сам процесс розпалювання печі.